Het Voorburgs Operakoor

Waarschuwing: U heeft het gebruik van Javascript uitgeschakeld. Dat betekent dat niet alles binnen deze website goed zal werken. Het is aan te raden deze Javascript optie te activeren voordat u verder gaat. Wij beloven u geen scripts te draaien die uw computer schade kunnen berokkenen!
Frau Luna zittend op F-sleutel uit logo, gebruikt als maansikkel, boven Voorburg

Welkom op de website van het Voorburgs Opera Koor

Het Voorburgs Operakoor is opgericht op 9 april 1958.

Het Voorburgs Operakoor is een gemengd koor en de oorspronkelijke doelstelling was om opera- en operette-muziek te brengen. De laatste jaren is daar ook veel muziek uit musicals aan toegevoegd. Het koor bestaat op dit ogenblik uit ongeveer 65 leden en het staat onder leiding van Pieter Janka.

Nieuwsberichten:

Vanwege "corona-restricties" hebben we besloten het kerstconcert op 11 december in de Kruisheuvelkerk niet door te laten gaan.

We repeteren weer!
Een "corona maatregel" waar we nog wel mee te maken hebben is de toegangscontrole. Bij de ingang van de Voorhof zal u gevraagd worden uw QR-code te laten controleren.

Op 24 maart 2019 zong het Voorburgs Operakoor als "gastkoor" bij het Utrechts Operakoor. Op het programma stond een concertante uitvoering van de opera Nabucco, met begeleiding van het Utrechtsch Studenten Concert, in de grote zaal van Tivoli Vredenburg.
Op 6 maart 2022 zal deze samenwerking herhaald worden, met een concertante uitvoering van de opera Giovanna d'Arco.
Er is ook materiaal beschikbaar voor het thuis instuderen van de Giovanna d'Arco.

In deze coronatijd is het niet mogelijk om een dagtocht te organiseren zoals de koorleden ieder jaar gewend waren. Als alternatief is er dit jaar, net als vorig jaar, een bezoek aan een bioscoop georganiseerd, een hele bioscoopzaal gereserveerd voor het Voorburgs Operakoor. Wederom werd een film met hoogtepunten van André Rieu vertoond. Deze films maken nog eens duidelijk hoe belangrijk muziek is voor de mensen en wat het betekent dit stuk cultuur te moeten missen.
klik op afbeelding voor groter beeld

Maandagavond 23 december 2019 werd een kerstconcert in de Oude Kerk van Voorburg gepresenteerd. Met medewerking van Ellen van den Berg en Gabrielle Sturrus (sopranen), begeleiding Natasja Douma (vleugel) en muzikale intermezzo's van Dasha Serck (viool) en Tijmen Weijermars (klarinet). Ook voor 2021 staat er uiteraard weer een kerstconcert in de Oude Kerk op het programma.

Zie de verwijzingen pagina, voor wetenswaardigheden en berichten van andere koren in de regio.

klik voor groter beeld
24-3-2019, Was de datum van het grote concert in het Utrechts Tivoli Vredenburg. Dank zij onze sponsor konden wij er geheel in stijl naar toe rijden.

Raadpleeg de concertagenda voor onze optredens in 2021.

Zie links de tab Thuisstudie voor het gebruik van nieuwe geautomatiseerde hulpmiddelen.

Raadpleeg ook eens de uitspraakregels zodat de Italianen in het publiek moeiteloos kunnen begrijpen wat het koor zingt.

Jaarlijks wordt een groot concert georganiseerd in samenwerking met enige solisten. Van vele grote componisten, met name van Verdi, Mozart, Johan Wagenaar en J.Strauss hebben wij muziek ten gehore gebracht. Eveneens werden muziekstukken van minder bekende componisten gezongen. Ook de bekende musicals zijn ruim vertegenwoordigd geweest: My Fair Lady, The Phantom of the Opera en Miss Saigon.

Naast ons jaarlijkse concert treden wij regelmatig en met veel succes op in bejaarden- en verzorgingstehuizen. Ook werken we mee aan uitwisselings- en kerstconcerten.

Naast zingen vinden wij ook de onderlinge contacten belangrijk, daarom organiseren wij ook andere activiteiten, zoals het jaarlijkse uitstapje, de nieuwjaarsreceptie, een repetitiedag, enz.