Het Voorburgs Operakoor

Waarschuwing: U heeft het gebruik van Javascript uitgeschakeld. Dat betekent dat niet alles binnen deze website goed zal werken. Het is aan te raden deze Javascript optie te activeren voordat u verder gaat. Wij beloven u geen scripts te draaien die uw computer schade kunnen berokkenen!
Frau Luna zittend op F-sleutel uit logo, gebruikt als maansikkel, boven Voorburg

Welkom op de website van het Voorburgs Opera Koor

Het Voorburgs Operakoor is opgericht op 9 april 1958.

Het Voorburgs Operakoor is een gemengd koor en de oorspronkelijke doelstelling was om opera- en operette-muziek te brengen. De laatste jaren is daar ook veel muziek uit musicals aan toegevoegd. Het koor bestaat op dit ogenblik uit ongeveer 65 leden en het staat onder leiding van Pieter Janka.

Nieuwsberichten:

Het Voorburgs Operakoor wenst u een voorspoedig, gezond en muzikaal jaar 2021.
Maar door de corona-problemen weten we niet wanneer die muziek weer zal klinken.

Het is wel duidelijk dat we na enkele repetities weer moesten stoppen.

We gaan weer repeteren! Maandag 14 september is de eerste repetitie na de "lock down".
De repetitie is met twee gescheiden groepen. De eerste groep repeteert van 19:15 tot 20:15, met stoelen in "corona formatie". Daarna wordt het repetitie lokaal nog eens extra geventileerd. De tweede groep repeteert van 20:45 tot 21:45.

Het is duidelijk dat er van onze concertagenda niets meer klopt door alle corona perikelen. Koorzang wordt nog altijd beschouwd als een bron van besmetting en we hebben al bijna zes maanden niet mogen zingen of repeteren. Voor besmetting hoeft u echter niet bang te zijn bij een klavecimbel. Onze dirigent Peter Janka vraagt daarom uw speciale aandacht voor het concert Toon de Liefde, in samenwerking met Leonardo Valiante.
klik op afbeelding voor groter beeld

In deze coronatijd is het niet mogelijk om een dagtocht te organiseren zoals de koorleden ieder jaar gewend waren. Als alternatief is er dit jaar een bezoek aan een bioscoop georganiseerd, een hele bioscoopzaal gereserveerd voor het Voorburgs Operakoor. Er werd een film met hoogtepunten van André Rieu vertoond. Deze film maakt nog eens duidelijk hoe belangrijk muziek is voor de mensen en wat het betekent dit stuk cultuur te moeten missen.
klik op afbeelding voor groter beeld

Maandagavond 23 december werd een kerstconcert in de Oude Kerk van Voorburg gepresenteerd. Met medewerking van Ellen van den Berg en Gabrielle Sturrus (sopranen), begeleiding Natasja Douma (vleugel) en muzikale intermezzo's van Dasha Serck (viool) en Tijmen Weijermars (klarinet). Ook voor 2021 staat er uiteraard weer een kerstconcert op het programma.

De leden van het Voorburgs Operakoor wensen u een voorspoedig, gezond en muzikaal jaar 2021

Zie de verwijzingen pagina, voor wetenswaardigheden en berichten van andere koren in de regio.

Zie het Krantje voor een recensie op ons optreden in De Mantel.

klik voor groter beeld
24-3-2019, Was de datum van het grote concert in het Utrechts Tivoli Vredenburg. Dank zij onze sponsor konden wij er geheel in stijl naar toe rijden.

Op 24 maart 2019 zong het Voorburgs Operakoor als "gastkoor" bij het Utrechts Operakoor. Op het programma stond een concertante uitvoering van de opera Nabucco, met begeleiding van het Utrechtsch Studenten Concert, in de grote zaal van Tivoli Vredenburg.

Raadpleeg de concertagenda voor onze optredens in 2019.

Er zijn foto's van het Muziekfestival 2019.

klik voor groter beeld
Het Voorburgs Operakoor was natuurlijk aanwezig op het Cultureel Zomerfestival van 31 augustus 2019 in Voorburg.

Zie links de tab Thuisstudie voor het gebruik van nieuwe geautomatiseerde hulpmiddelen.

Raadpleeg ook eens de uitspraakregels zodat de Italianen in het publiek moeiteloos kunnen begrijpen wat het koor zingt.

Jaarlijks wordt een groot concert georganiseerd in samenwerking met enige solisten. Van vele grote componisten, met name van Verdi, Mozart, Johan Wagenaar en J.Strauss hebben wij muziek ten gehore gebracht. Eveneens werden muziekstukken van minder bekende componisten gezongen. Ook de bekende musicals zijn ruim vertegenwoordigd geweest: My Fair Lady, The Phantom of the Opera en Miss Saigon.

Naast ons jaarlijkse concert treden wij regelmatig en met veel succes op in bejaarden- en verzorgingstehuizen. Ook werken we mee aan uitwisselings- en kerstconcerten.

Naast zingen vinden wij ook de onderlinge contacten belangrijk, daarom organiseren wij ook andere activiteiten, zoals het jaarlijkse uitstapje, de nieuwjaarsreceptie, een repetitiedag, enz.