Open Podium bij Nieuwjaarsbijeenkomst, 9 januari 2023


Het is een traditie geworden. De eerste repetitieavond van het jaar is altijd een "Nieuwjaarsbijeenkomst", waarbij in 2015 voor het eerst een "Open Podium" werd georganiseerd.

Na twee coronajaren was het op 9 januari 2023 weer zover dat de traditie van het""Open Podium" weer kon worden voortgezet.

De avond werd geopend met een nieuwjaarstoespraak van de voorzitter. Zijn belangrijkste mededeling was dat wij gaan repeteren voor een jubileumconcert ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van het Voorburgs Operakoor. Bij dit concert zullen wij voor de pauze highlights zingen van de opera I Lombardi alla Prima Crociata, van Giuseppe Verdi. Na de pauze volgt een opera van Gilbert & Sullivan: Trial by Jury. En als grote verrassing, deze laatste opera zal niet concertant worden uitgevoerd, maar gespeeld door koor en solisten.

Daarna volgde het "Open Podium", gepresenteerd door Wim en Anneke van Schijndel.

klik/tik op foto's voor detailsMet "Open Podium" bedoelen we een gezellige bijeenkomst, waarbij iedereen de gelegenheid krijgt zijn "act" op te voeren. Er is geen jury en het is geen talentenjacht. Het is gewoon de bedoeling dat de koorleden elkaar beter leren kennen en waarderen.

De begeleiding op piano werd wederom verzorgd door Robin van Haastrecht.

Aan het eind van de avond werden de koorleden door het bestuur naar huis gestuurd, het was "bedtijd".

Deze boodschap werd gebracht op een melodie uit de opera Treemonisha:
We will say goodbye, hope you had a very good time;
We will say goodbye, let us all go home in peace.
We will say goodbye, 'cause it's almost sleeping time;
We will rest awhile, 'cause restin's very fine. >>>