Thuisstudie I Lombardi alla prima crociata

Partenza dei Lombardi per la Crociata
(Het vertrek van de Lombarden op kruistocht) -
illustratie uit I Lombardi alla prima crociata van Tommaso Grossi.
Tekening van: Roberto Focosi (1806-1862).

Voor het thuis instuderen en repeteren van de opera I Lombardi is er materiaal beschikbaar waarvoor u geen speciale software hoeft te gebruiken (hoewel de koorwerken in de opera ook beschikbaar zijn in "Musescore").

In onderstaande tabel worden titels van koorwerken vermeld plus een aantal knoppen voor verschillende stemmen. Als u klikt op een titel dan wordt een tab geopend met de bladmuziek behorend bij het koorwerk (soms kan het handig zijn de tab door de browser in een apart window te laten openen). Als u klikt op één van de knoppen dan kunt u een MP3 file met een muziekfragment afspelen en beluisteren. De geluidsbestanden laten de pianobegeleiding horen in combinatie met één stem van de koorpartij die "geneuried" wordt. De partijen van de eventuele solisten worden daarnaast instrumentaal afgespeeld.

Preludio ed Introduzione (coro: Oh nobile esempio!)

Atto I: Coro di claustrali (A te nell'ora infausta)

Atto II: Coro di schiave (La bella straniera)

Atto III: Coro della processione (Gerusalem)

Atto IV: Visione (coro: Componi, o cara vergine)

Atto IV: Coro di crociati e pellegrini (O signore, dal tetto natio)

Atto IV: Inno di guerra e bataglia (coro: Si! guerra! guerra!)

Atto IV: Scena, terzettino ed inno finale (coro: Te Lodiamo)