Thuisstudie De Bruid in de Rechtszaal (Trial by Jury)


Scène uit "Trial by Jury",
in het Royalty Theatre in Londen
(première 25 maart 1875).

Voor het thuis instuderen en repeteren van de opera De Bruid in de Rechtszaal (Trial by Jury) is er materiaal beschikbaar waarvoor u geen speciale software hoeft te gebruiken (hoewel de koorwerken in de opera ook beschikbaar zijn in "Musescore").

In onderstaande tabel wordt de titel van de opera vermeld plus een aantal knoppen voor verschillende stemmen. Als u klikt op de titel dan wordt een tab geopend met de bladmuziek behorend bij het koorwerk (soms kan het handig zijn de tab door de browser in een apart window te laten openen). Als u klikt op één van de knoppen dan kunt u een MP3 file met de opera afspelen en beluisteren. De geluidsbestanden laten de pianobegeleiding horen in combinatie met één stem van de koorpartij die "geneuried" wordt. De partijen van de solisten worden daarnaast instrumentaal afgespeeld.

U moet er wel rekening mee houden dat de getoonde bladmuziek behoort bij de oorspronkelijke Engelse versie van de opera Trial by Jury. Het aan de koorleden uitgereikte boek behoort bij de vertaalde opera die wij gaan uitvoeren: De Bruid in de Rechtszaal. Tussen de partituren van de Engelse en Nederlandse versies zijn enkele verschillen. Echter, de partituur van de Nederlandse versie mogen wij niet op deze website publiceren. De muziekbestanden op deze website horen wel bij de Nederlandse versie, het kan dus zijn dat u verschillen waarneemt als u de muziek beluistert in combinatie met de bladmuziek op deze website in plaats van het koorboek.

Sir William Schwenck Gilbert Sir Arthur Seymour Sullivan

 

Trial by Jury